• slider_foto_05

  ‘Een drievoudig snoer wordt niet spoedig verbroken’ - Prediker 4:12

   
 • slider_foto_04

  Gabriël maakt zich sterk voor uw toekomst en dat van uw zaak!

   
 • slider_foto_03

  Gabriël voor de Zaak. Daar kunt u op vertrouwen!

   
 • slider_foto_02

  Met Gabriël trekt u altijd aan het langste eind!

   

Bijbelse onderbouwing

Prediker 4:7-12

Ik vestigde mijn aandacht op nog iets anders onder de zon, en ook dat is leegte. Iemand is helemaal alleen. Hij heeft zelfs geen zoon of broer, maar toch zwoegt hij almaar door en wordt zijn dorst naar rijkdom nooit gelest. Voor wie beult hij zich zo af en ontzegt hij zich de genoegens van het leven? Ook dat is enkel leegte en een trieste zaak. Je kunt beter met zijn tweeën dan alleen zijn, want–dat is zeker–samen zwoegen loont. Wanneer twee vrienden samen zijn en een van beiden valt, helpt de ander hem weer overeind, maar wie alleen is en ten val komt is beklagenswaardig, want hij heeft niemand die hem op de been helpt. Wanneer je bij elkaar slaapt, geef je warmte aan elkaar, maar hoe krijgt iemand die alleen slaapt het ooit warm? En iemand die alleen is kan zich niet verdedigen wanneer hij aangevallen wordt, maar met zijn tweeën houd je stand. Een koord dat uit drie strengen is gevlochten, is niet snel stuk te trekken. (NBV)
 

GOED – BETER - BEST

Prediker 4:12 Een koord dat uit drie strengen is gevlochten, is niet snel stuk te trekken.

Deze Bijbeltekst staat hoog genoteerd op de favorietenlijst van huwelijkspreken. De gedachte ligt voor de hand. De huwelijkspartners sluiten een verbond voor het leven en beloven elkaar trouw voor de ogen van God en Zijn gemeente. Deze drieslag is hecht, want “Wat God heeft verbonden, mag een mens niet scheiden” (Markus 10:9). Het is zoals bij het touwslaan, ook wel twijnen genoemd, drie individuele strengen verweven zich met elkaar. Die onderlinge verbondenheid bewerkstelligt niet een optelsom van ieders kracht, maar een sterkte tot in de derde macht. De tekst uit Prediker is zeker toepasbaar op het huwelijk. Prediker 4:11stelt heel beeldend: “Wanneer je bij elkaar slaapt, geef je warmte aan elkaar, maar hoe krijgt iemand die alleen slaapt het ooit warm?”. Toch is dit gedeelte uit Prediker (4:7-12) bepaald niet alleen voor echtparen bedoeld. Het gaat ook over vriendschap (vers 10) en oorlog (vers 12). De kern wordt in vers 9 verwoord: “Je kunt beter met zijn tweeën dan alleen zijn, want–dat is zeker–samen zwoegen loont.”.  Prediker benadrukt het belang van samenwerking, waarbij hij trapsgewijs stelt dat het beter is met zijn tweeën te zijn dan alleen en dat een verbond van drie het allerbeste en het sterkste is. 

Dat is de reden dat wij deze tekst als Gabriel voor de Zaak gebruiken als motto voor onze bedrijfsfilosofie. We gebruiken daarbij overigens de NBG–vertaling van 1951: een drievoudig snoer wordt niet spoedig verbroken. Wij willen nauw aansluiten bij de samenwerking tussen u en uw verzekeringsmaatschappijen of financiële instellingen en zo een hecht verband maken, dat niet door de grillen van de markt  uit elkaar getrokken kan worden.

Wat men over ons zegt

Arie Slob
Fractievoorzitter Christen Unie Tweede Kamer
 

‘Gabriël kan voor veel mensen een zegen zijn'

‘Het mooie van Gabriël vind ik, dat zij mensen op een integere en professionele manier helpen om vanuit hun geloofsovertuiging heel bewust met hun geld om te gaan. En daardoor hierin ook heel gerichte keuzes kunnen maken. Gabriël kan voor heel veel mensen een zegen zijn’.